OUR BLOG

25 aug 2016
Piepetalk googleoorie- crazy funny young man with blue wig on white background

Googeloorie

Als je denkt dat zoekmachine optimalisatie binnen één week resulteert in een top 3 positie.

Op dit moment zijn er ongeveer 6.000.000 .NL domeinnamen actief. De zoekmachine van Google heeft dus heel veel websites te ‘crawlen’. Daar zitten al jullie concurrenten bij. Denk niet dat je bij het lanceren van je website met geoptimaliseerde SEO teksten achterover kunt gaan zitten.  Er is meer nodig om goed vindbaar en zichtbaar te zijn. Zoekmachine optimalisatie is een voortdurend proces! Met regelmatige en gerichte aandacht kan invloed worden uitgeoefend op jouw positie binnen de zoekresultaten.

Als iedereen aan zoekmachine optimalisatie doet
De SEO activiteiten van deze week hebben geen direct effect. Mits goed uitgevoerd sta je pas binnen enkele weken hoger in de zoekresultaten. Dit komt omdat zoekmachines periodiek websites analyseren. Maar de concurrentie zit ook niet stil. Indien ook zij de noodzakelijke activiteiten ondernemen, staan jullie wellicht weer lager. Het proces gaat continue door. Natuurlijk is het wel goed om bezig te zijn met zoekoptimalisatie maar de tijd dat SEO wonderen verrichtte is wel voorbij.

Slimme zoekmachines
Een belangrijk onderdeel van SEO is het optimaliseren van teksten met zoekwoorden welke gezocht en gevonden worden. In de begintijd waren er zelfs pagina’s met alleen maar zoektermen om bezoekers te lokken. De slimmere zoekmachines rekenen tegenwoordig af met dit soort praktijken. Je moet unieke content hebben en je moet relevant zijn. Dus als je een tekst maakt met 5 keer een zoekterm dan krijg je van Google misschien heel even die mooie positie. Maar als de bezoeker snel weg klikt omdat de content niet relevant is dan neemt Google  de verworven positie net zo snel weer af.

 

Content marketing

De strenge zoekmachines die door middel van slimme algoritmes checken of je unieke content hebt die relevant is (bezoekers vasthoudt) vraagt om een goed plan. Het begint met het optimaliseren van je bestaande titels, teksten, foto’s en  url’s. Maar op een gegeven moment is die rek er uit. Dan wordt het tijd voor nieuwe content en dus voor content marketing. Bepaal waarop je gevonden wilt worden en creëer nieuwe content op je website, blog en creëer back links vanuit sociale media en andere relevant websites.

Team
Er is veel te doen als het gaat over het internet en gezien en gevonden worden. Het vraagt veel werk en nieuwe vaardigheden en competenties. Een herdefiniëring van uw team kan daarom noodzakelijk zijn. Misschien heeft u iemand in dienst met een hart voor de zaak die wil leren tekstschrijven  en iemand die wel wil fotoshoppen of zelfs video editen.  Zet content creatie en content management standaard op de agenda voor het werkoverleg. En werk met een vooraf vastgestelde content kalender voor een hoge mate van efficiency en effectiviteit.

 

mm

perry

Wij geloven in een dienstverlening die inspireert, kansen creëert en een bijdrage levert aan groei. Groei van organisaties door het realiseren van commerciële doelstellingen en professionele groei van medewerkers met betrekking tot het denken en handelen vanuit marketing. Wij zien marketing als hoofdzaak. Een gebrek aan een integrale marketingbenadering veroorzaakt kopzorgen.

Write a Reply or Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.